top of page
Caută
  • ecoplaybg

TUMMY TIME: Cum, când și de ce?


Timpul petrecut pe burta este esențial in dezvoltarea bebeluşului.
Chiar de la primele săptămâni îl putem obişnui cu această poziție, dacă cordonul ombilical a căzut, poate începe statul pe burtă. La inceput bebeluşul poate ca nu acceaptă aşa de usor "tummy time"-ul, deoarece pentru el este dificil, fiecare ridicare a capului necesita efort. Aşa incepe dezvoltarea musculaturii in zona gâtului, spatelui, trunchiului, brațelor.
Este foarte important să punem in fața bebeluşului tot timpul o motivație, o jucărie interesantă (la început folosim culorile negru-alb),putem să îl poziționăm cu fața la geam, ca să vadă luminile, sau cu fața la oglindă. Fața părinților este o motivație specială, puteti să puneți bebeluşul pe burta voastră (mai ales la inceput). Dacă bebeluşul doarme pe burtică nu înseamnă că nu îl mai poziționăm aşa când e treaz.
Cum arată asta în practică?

Cel mai important accesoriu va fi un covor de joaca potrivit!

Știai că este mult mai ușor pentru copilul tău să stea pe burtică pe o suprafață mai dură?


Moliciunea patului și a canapelei îngreunează acest lucru. Covorașele Parklon sunt perfecte pentru asta, cu cât micuțul petrece mai mult timp pe pământ, cu atât este mai ideal.


1. Așezați copilul pe spate pe saltea de joacă, apoi întoarceți-l activ pe burtă, astfel încât să puteți practica deja si rostogolirea. Este important ca sprijinul sa fie pe antebraț, coatele mai înainte decât umerii și bine inchise, iar asa îl.ajutati pe micuț sa-si ridice capul mai ușor.

2. Atrageți-i atenția cu un instrument sau chiar cu propria ta față și admiră cum exersează. Dacă a obosit, întoarceți-l ușor pe spate înainte de a-l lua în brațe.

3. Exersați des și puțin în primele săptămâni, mărind puțin durata în fiecare zi. Dacă bebeluşul plânge reluați tummy time-ul in cateva ore.


La vârsta de 8 săptămâni așteptatăm să ridice bebeluşul capul des pe burta și să-l țină pentru câteva secunde si apoi să îl lase jos. La vârsta de 3 luni are deja o postură frumoasă pe burtă, ține mult capul ridicat si se sprijină frumos pe antebrațe.


Evită să foloseşti perne pentru burtică, bebeluşul tau lucrează activ pe podea pe saltea de joacă. Eu tot timpul aleg un covoraş de joacă minimalist, care să nu

distragă atenția bebeluşului în timpul exercițiilor. Numai la Ecoplay am găsit covoraşe perfecte.


Informațiile sunt pregătite împreună cu Rencsik Nonn Bernadette, kinetoterapeut specializat pe bebelusi si copii.


20 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page