top of page
Caută
  • ecoplaybg

5 idei pentru tummy time



Înainte de a se târî, bebelușul trebuie să învețe un obicei foarte important - să stea pe burtă. Pentru unii copii, aceasta poate fi o sarcină dificilă și plictisitoare la început. Dar, așa cum se întâmplă cel mai adesea, ceea ce se realizează cu mult efort dă rezultatele dorite. Cu aceste activități simple, bebelușilor tăi le va plăcea să stea pe burtă, să devină mai puternici și vei fi uimit de cât de repede vor face primele încercări de târât. Iar covoarele noastre vă vor oferi condiții confortabile și sigure pentru toate jocurile.


  1. În timp ce copilul stă pe burtă, așezați o oglindă în fața lui. Este bine ca oglinda să fie de lungime completă. Este foarte interesant pentru bebelusi sa se priveasca pe ei insisi, iar cu oglinda mare privelistea va capta atentia copilului mult timp.

  2. Luați o sticlă mare de apă și înfășurați-o într-un prosop moale. Acest „dispozitiv” este plasat sub sânul bebelușului. Pune mâinile copilului înainte și ține-l de talie. Mișcă-l ușor înainte și înapoi pe sticlă și asigură-te că palmele tale se sprijină pe podea. Gimnastica ușoară și masajul sunt gata.

  3. Când bebelușul învață să-și miște brațele în fața lui, puteți prelungi timpul pe burtă prin plasarea unui tampon moale și gros sub pieptul copilului. În acest scop, puteți folosi gimnastică gata făcută sau pur și simplu rulați un prosop moale mare.

  4. Știați că plimbările cu căruciorul pot deveni un antrenament complet? Daca pui bebelusul pe burtica in carucior si ii dai vizibilitate, nu doar vei antrena muschii bratelor, dar ii vei oferi si un unghi diferit din care sa vezi lumea. Micutul tau va fi incantat de pozitia schimbata si va privi cu interes mediul.

  5. Luați un cerc și atașați jucăriile de-a lungul axei sale. Va fi grozav dacă jucăriile sunt diferite la atingere. In acest fel copilul va incepe sa se familiarizeze cu diferitele tipuri de suprafete (ideale pentru motricitatea fina) si sa se intoarca pe burta pentru a ajunge la toate jucariile.


18 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page