top of page
Caută
  • ecoplaybg

La ce ar trebui să fim atenți în anul 1 al copilului?

Actualizată în: 15 oct. 2022

Rolul cheie al primului an de viață al unui copil a fost dovedit de multe studii. În această perioadă, el a început să-și formeze și să-și dezvolte ideea despre sine și despre lumea din jurul său - o idee care va determina în mare măsură dezvoltarea sa emoțională și intelectuală de-a lungul vieții sale ulterioare.


Totodată, până în primul an bebelușul este complet dependent de părinți, așa că influența acestora în această perioadă este o sarcină extrem de importantă și responsabilă. Dar, nu este nevoie de temeri și griji că sarcina este prea dificilă. Rolul părinților este firesc și nu este nevoie de nimic special pentru a-l face pe bebeluș să se simtă în siguranță, dorit și fericit - urmați cursul firesc al lucrurilor și ascultați-vă inima.

Totuși, există câteva lucruri importante de reținut în primul an:

  • În primele trei luni, este o idee bună să-ți porți copilul în brațe cât mai mult posibil. În acest fel, se construiește o relație care promovează o dezvoltare emoțională adecvată.

  • În primele șase luni, schimbați constant poziția copilului: dacă este în pat, întoarceți-l într-o direcție, apoi în cealaltă, dacă îl cărați, schimbați des brațul principal.

  • Este recomandat ca copilul sa doarma pe o saltea tare si fara perna. Așezați în mod regulat copilul pe burtă încă din primele zile

  • De la 3-4 luni, mutați treptat copilul pe podea pentru intervale mai lungi. La 6 luni este bine ca copilul sa isi petreaca timpul mai ales pe podea.

  • Nu este recomandat să lăsați copilul într-un pătuț, șezlong și alte locuri similare care restricționează mișcarea copilului pentru perioade lungi de timp.

  • Încurajați întotdeauna copilul să se miște mai mult, să nu stea într-o poziție statică.

  • Dacă bebelușul încă nu stă sau stă singur în picioare, nu încercați să-l ajutați și puneți-l în acea poziție pentru el.

Amintiți-vă că cel mai important lucru pentru un copil sub 3 ani este activitatea fizică. Acest lucru îi va dezvolta creierul mult mai bine decât să învețe literele și culorile. Covoarele noastre sunt concepute pentru a încuraja bebelușii și copiii să se miște și să se joace liber.

15 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page