top of page
Caută
  • ecoplaybg

Beneficiile mersului desculț la copii

Pașii ne oferă libertatea de a merge pe cont propriu și de a merge mai departe de-a lungul vieții noastre. Se spune că ele sunt fundația coloanei vertebrale. Ori de câte ori ne mișcăm (mergem, alergăm, sărim), picioarele noastre preiau 100% din sarcina întregii noastre greutăți. Picioarele copiilor sunt moi și flexibile, oasele și mușchii încă nu s-au întărit, așa că trebuie să avem grijă să nu le supraîncărcăm.


Ce este necesar pentru dezvoltarea corectă și rapidă a mușchilor care țin piciorul?

Libertate de mișcare, condiții favorabile și confortabile pentru o dezvoltare armonioasă, toate acestea pot fi realizate mergând desculț. Iată care sunt beneficiile mersului desculț la copii:  • Întărește mușchii gleznei și piciorului. In acest fel copilul este pregatit sa alerge, sa sara si sa mearga.

  • Îmbunătățirea circulației limfei și a sângelui. Ajută la prevenirea picioarelor plate, deoarece stimulează formarea corectă a arcului piciorului.

  • Ajută la prevenirea infecțiilor fungice, deoarece picioarele goale transpira mai puțin, respiră liber și rămân uscate pentru o lungă perioadă de timp.

  • Îmbunătățiți echilibrul și stabilitatea. Mișcarea liberă a degetelor permite copiilor să se echilibreze mai bine și astfel să stăpânească arta mersului.

  • Ei ajung să cunoască lumea din jurul lor. Mersul desculț oferă informații despre senzațiile de căldură, rugozitate și multe altele.

  • Potrivit unor studii, stimularea senzorială a bebelușului, care vine prin picioarele goale, accelerează maturizarea cognitivă și dezvoltarea intelectuală.

  • Și, desigur, mersul desculț este un masaj minunat al zonelor reflexe ale piciorului, care ajută și la creșterea imunității și are un efect benefic asupra întregului corp. De asemenea, mersul pe suprafețe inegale, în relief sporește acest efect.

De aceea este bine ca copiii să meargă desculți ori de câte ori este posibil. Daca esti acasa, desigur, nu este nevoie de pantofi, si mai bine daca este fara sosete. Dacă ești îngrijorat că podeaua nu este suficient de caldă, poți pune covoarele noastre, acestea izolează perfect frigul. În plus, toate covoarele noastre au diferite tipuri de nervuri, ceea ce asigură tracțiunea necesară pentru picioarele mici și stimulează dezvoltarea lor armonioasă.

18 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page